Pähkinälaakso

© vaapu. (VRL-00193)

Haavelaakson Roisto

KTK-II, KV-I, SG

Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, ori Kasvattaja: vaapu. (VRL-00193), Haavelaakso
Säkäkorkeus, väri: 153cm, hopeanruunikko Painotuslaji: kouluratsastus
Syntynyt: 03.05.2019 Koulutus: Helppo A
Omistaja: VRL-14657, Pähkinälaakso Rekisterinumero: VH20-018-0493

Saavutukset

Roisto on kantakirjattu ratsusuunnalle 30.09.2020 pistein 18 + 18 + 18 + 17 = 71p. KTK-II
Roisto on palkittu kouluvarsojen laatuarvostelussa 20.08.2019 pistein 9 + 5 + 4 + 5 + 4 + 81 = 108p. KV-I
Roisto on palkittu ratsuhevosten laatuarvostelussa 12.07.2020 prosentein 81,111% = Superior Grade

Luonnekuvaus

Roisto on vähän sellainen 14-vuotias teinipoika, jolle maine ja katu-uskottavuus ovat kaiken A ja O. Luimisteleva ja hieman uhitteleva ori ei ole kenellekkään mitään uutta, se on vain Roiston perusasetus. Loppujen lopuksi, kuten 14-vuotias pojankoltiainenkin, niin Roistolla on myös herkkä puoli, jolloin ori turvautuu äidin turvalliseen helmaan. Kovan kuoren alla ori on siis oikein rakastettava tapaus, jolle herkut ja rapsutukset maistuvat. Täytyy vain pitää huoli, ettei viereisen karsinan prinsessa näe sitä...

Hoidettaessa junttaa luimien paikoillaan, vaikkei mitään pahaa ole koskaan kenellekkään tehnyt. Kavioiden kanssa saa yleensä tapella tovin jos toisenkin, samoin kuin satulan kanssa. Suitset menevät kuitenkin orille varusteista helpoiten, kun hieman vain kutittelee. Suojien kanssa Roisto steppaa pakoon ihan vain kiusakseen. Talutettaessa kuitenkin se kaikki hoitotoimenpiteissä esiintynyt energia on kadonnut; Roisto laahustaa tympääntyneenä taluttajansa jäljessä ja jää mieluusti katselemaan maisemia tai nyhtämään lähimpiä ruohotupsuja, kunhan vain ei tarvitsisi jatkaa matkaa. Kengittäjän ja eläinlääkärin kanssa alkaa meidän kovistakin vähän jännittää, eikä toimenpiteistä tahdo tulla mitään, joten rauhoittaminen on enemmän kuin suositeltavaa.

Ratsastettaessa Roiston kova kuori sulaa sukkelasti pois ja ori nauttii silminnähden työnteosta unohtaen roolinsa kokonaan takavasemmalle. Ruunikko on todella motivoitunut ja innokas työskentelijä, välillä vähän liiaksikin. Maltillinen ja ohjeistava ratsastustapa ovat Roiston kanssa tärkeitä elementtejä, jotta paketti pysyy kasassa ja ori jaksaa loppuun asti. Raippaa Roisto ei siedä vaan reklamoi kyllä salamana takaisin kepukkaa käytettäessä. Näinpä ruunikko on hyvin oppiunut ääniavuille, joita suosittelemme käyttämään. Varsinkin kehuvan äänensävyn ori on oppinut tunnistamaan ja kehujahan tämä rakastaa.

Matkustajana Roisto on tapansa mukainen hiljainen jöröttäjä trailerin hämäryydessä. Kisapaikoilla Roiston kova kuori tuntuu tuplaantuvan ja ruunikko keskittyy jopa liiaksikin roolisuoritukseensa sivuuttaen kisasuoritustaan. Hyvät suostuttelijan lahjat ovat siis todellakin kisaajalle valttikortti. Jos suostuttelu menee mönkään on eteneminen aitojhen sisällä jäykkää ja halutonta Roiston osalta, vaikka kuinka ratsastaisi eteenpäin. Vastapainona Roistolle sattuu sitten näitä parempia kisapäiviä, jolloin se loistaa jopa paremmin kuin kotikentällä.


Sukuselvitys

5-polvinen

Haavelaakson Rontti

KTK-II, KV-II

Haavelaakson Riantti Heilin Kuura
Murroksen Rianna
Kaunon Vimma Hattuvaaran Suklaanappi
Koistilan Virna
Haavelaakson Vellamo

KTK-II, KV-I

Haavelaakson Velmu Villahaan Vieteri
Haavelaakson Haiku
Haavelaakson Haamulilja CT Kummitus-Sielu
Haavelaakson Magnolia

Jälkeläiset

o. Pähkinälaakson Lautturi, s. 29.11.2020 - e. Snillin Lasienkeli

Kilpailukalenteri

Roisto kilpailee kouluratsastuksessa porrastetusti

Katso ajantasainen kilpailustatistiikka

virtuaalitalli | virtuaalihevonen
Tekijänoikeudet