Menu
 INDEX  MARES  STALLIONS  BREEDING  CONTACT

Wisteria Estate

- since 2021 -

ULKOASUREMONTTI KESKEN, PAHOITTELUT!

Welcome!

Tervetuloa Wisteria Estateen, virtuaaliseen hevossiittolaan. Wisteria on perustettu vuoden 2021 marraskuussa (08.11.2021) ajatuksella, että talliin olisivat tervetulleita kaiken näköiset kauraturvat. Samoilla linjoilla olemme alusta saakka jatkaneet ja hevosmäärä onkin päässyt paisumaan aikalailla. En kuitenkaan ota stressiä hevosten kanssa touhuamisesta ja työskentelen tallin kanssa ihan oman fiiliksen mukaan, joten suurempi hevosmäärä ei ole vielä päässyt aiheuttamaan ongelmia.

Päämajamme sijaitsee Walesin kuvankauniilla kukkuloilla lähellä rannikkoa, mutta olemme hiljattain perustaneet toimipisteet myös Saksaan ja Suomeen. Toimipisteillä olemme tehokkaasti saaneet jaettua hevosmääräämme pienempiin osiin ja selkeyttäneet myös kasvatusta sen myötä. Kaikki kolme toimipistettä Euroopassa tekevät kuitenkin tiivistä yhteistyötä keskenään sekä muiden paikallisten tallien kanssa.

Toimintaamme kuuluu pääasiassa monien eri hevosrotujen kasvattaminen, niistä suurimpina varmastikin suomenhevoset, brittiläiset ponit sekä puoliveriset. Kilpailemme myös valtaosan hevosten kanssa niin ratsastus- kuin erilaisissa kärrylajeissakin. Silloin tällöin järjestämme myös joitakin omia kisoja tai muita tapahtumia.

Tallin omistajatar tunnetaan nimellä Madison Llwydiarth, rautarouvaksikin on joku tätä kuusissakymmenissä huitelevaa naista erehtynyt tituleeraamaan. Aivan pienestä lapsesta saakka hevosia rakastanut nainen pääsi vihdoin toteuttamaan elinikäisen unelmansa hevostallista ja projekti ottikin nopeasti tuulta alleen. Yksinhän tällaisen valtavan projektin pyörittäminen ei kuitenkaan Madisoninkaan kaltaiselta ahertajalta onnistuisi, mutta onnekseen naisella on ympärillään perheensä sekä pätevä joukko eri hevosalan ammattilaisia.

Madison Llwydiarth

VRL-14657 - knipse.virtuaali@gmail.com


Kiitos kuvasta © Pixabay

Toimipisteemme

Kiitos kuvista © Pixabay & Peter (CC BY-NC 2.0)

Iso-Britannian toimipisteemme Walesin länsirannikolla on Wisteria Estaten päätoimipiste. Suuri ja vanhahtavan tunnelmallinen tallialue on rakentunut vanhan kivikartanon maille, josta myös tallin nimi on peräisin. Tällä toimipisteellä asustavat eritoten brittiläisten rotujen edustajat, mutta myös hyvin sekalainen seurakunta muun rotuisia kaviokkaita. Britannian toimipisteemme on selkeästi suurin, niin pinta-alaltaan kuin hevosmäärältäänkin. Vastuu Britannian toimipisteestä on Walesilaissyntyisellä tallin virallisella omistajalla Madison Llwydiarthilla, jonka lisäksi nainen on aktiivisesti yhteydessä myös muiden toimipisteiden vastuuhenkilöihin.


Kiitos kuvista © Kenny_lex (CC BY-NC-SA 2.0), www.lasikuu.net/vapaasti, Thomas Paal (CC BY-NC-SA 2.0), Pixabay, Département des Yvelines (CC BY-ND 2.0), Zlatko Unger (CC BY-NC-ND 2.0) & WDM - World Dressage Masters (CC BY 2.0)

Saksan toimipisteemme Baijerin osavaltion eteläosissa on suorastaan hulppea ja pöyristyttävän moderni verrattuna muihin toimipisteisiin. Kaikki ratsastuskentistä talleihin on viimeisintä huutoa ja jokainen suitsirivi aivan vimpan päälle suorassa, ainakin jos tallin vastuuhenkilöltä Issac de Vriesiltä kysytään. Mies on syntyjään hollantilainen ja nykyään aktiivinen esteratsastaja. Saksassa majoitamme suurimman osan puoliverisistämme, saksalaiset ponit, friisiläiset ja haflingerit. Myös valtaosa Wisteria Estaten ratsastuskilpailuista mitellään Saksan toimipisteen tiluksilla, johtuen otollisesta sijainnistaan kilpailijoille, sekä tarkoitukseen suunnitelluista tiluksista.


Kiitos kuvista © VRL-03840, www.lasikuu.net/vapaasti, Vapaasti by AK & Pikselit

Suomen toimipisteemme Loviisassa on Suomen mittakaavalla moderni ja käytännönläheinen tallialue, jonka itäpuolelle keskittyvät ratsutallit, kentät ja maneesit sekä länsipuolelle ravitallit, -radat ja hiittisuorat. Suomen toimipiste majoittaa Wisteria Estaten suomalaiset hevos- ja ponirotujen edustajat sekä tallin ravurit rotuun katsomatta. Tästä hevosjoukosta päävastuussa on Madisonin veljen Turkulaislähtöinen tytärpuoli Maria Lampilehto, oikeana kätenään aviomiehensä Kai Lampilehto, joka on ravimaailmasssa kokenut valmentaja sekä kasvattaja. Kaikki Wisteria Estaten ravit järjestetään tilusten takia poikkeuksetta aina Suomessa, tallin omalla hyvin varustellulla raviradalla.