Vienanmäki

Alkusanat - Eläinkatras - Tiluksista - Väki - Tallikirja

Unimaan Buzzing in Banda Aceh "Panda"

Olen siitä saakka kun Elsi saapui minulle pohtinut, että narttu saattaisi kaivata koirakaverin itselleen. Sillä silmällä olenkin sitten aina silloin tällöin vilkuillut ajankohtaisimpia myynti-ilmoituksia. Muutamasta yksilöstä olenkin ollut kiinnostunut, mutta kauppoja ei ole kuitenkaan syntynyt. Muuton jälkeen loppukesästä päätimme Juhon kanssa alkaa oikeasti tarkoituksella etsimään toista koiraa, nyt kun tilaa ja paimennettavaa laumaa oli enemmän. Kävimme taas useita pentueita ja koiria läpi, osasta kiinnostuenkin, mutta yksikään niistä ei kuitenkaan lopulta päätynyt meille syystä tai toisesta.

Lopulta törmäsimme Norjalaiseen tollerikasvattajaan, jolle oli tulossa tolleripentuja loppukesästä. Soitimme kasvattajalle ja utelimme lisää ja hän kertoi todella mielellään ummet ja lammet vanhemmista, kennelin periaatteista sekä aiemmista kasvateista. Vakuutuimme haluavamme tollerinartun ja niinpä sellainen sitten varattiin tästä syntyvästä pentueesta ja jäätiin jännityksellä odottamaan, saataisiinko maailmaan terve narttu.


Kiitos kuvasta © Tom Ek (lisenssi)

VTR-00000
novascotiannoutaja narttu
väriltään punainen, säkäkorkeutta 46cm
syntynyt 26.08.2022 Norjassa
iältään 0v, ikääntyy satunnaisesti
3-polvinen

kasvattanut Unimaan kennel
omistaa Amanda Leppo (VRL-14657)


Panda on luonteeltaan todella aktiivinen, jatkuvasti menossa tai tulossa jostakin eikä malta pysyä hetkeäkään paikallaan. En ole ikinä tavannut samanlaista ikiliikkujaa kuin Panda. Narttu saattaa lähteä tunnin mittaiselle maastolenkille useita kertoja päivässä ja silti sillä jää vielä energiaa mennä ja rellestää kotipihassa. Keskittyminen on tälle tollerille aika hankalaa, joten Pandan huomion voittaminen ja siitä kiinni pitäminen vaativat todellakin kärsivällisyyttä.

Hoitotoimenpiteet sujuvat aika kivasti jahka Panda vain malttaa rauhoittua aloilleen, eikä ympärillä tapahdu mitään turhan mielenkiintoista. Sillä ei ole niinkään väliä kuka tätä narttua on hoitamassa, kaikki ihmiset kun ovat kivoja. Panda tulee hyvin toimeen myös perheen pienimpien kanssa, eikä sitä haittaa lasten metelöinti tai leikki. Suurin huolenaihe on, ettei Panda väsytä itseään esimerkiksi kuumilla keleillä aivan hengiltä leikkiessään lasten kanssa.

Panda on täysin sujut myös valtaosan muiden koirien kanssa. Selvästi parhaiten nartulla klikkaa itseään aavistuksen pienempien karvakavereiden kanssa, mutta kaikki ovat tervetulleita Pandan lenkki- tai leikkikavereiksi. Myöskään muiden eläinlajien edustajat eivät tätä tapausta hätkäytä, ennemmin Panda tuppaa häätämään muut luotaan innokkaalla ja rakkaudentäyteisellä huomiollaan.

i. PP's Heffalump
novascotinnoutaja, punavalkoinen
BH vFIN, KVA vFIN, TVA
ii. Wibbletron Eeyi Eeyi Eeyore
novascotinnoutaja
iii. Dupplebeam's Ghost Town Carnival
iie. Arline
ie. Iineksen Aikomusten Kadotus
novascotinnoutaja
iei. Mr. Väinämöinen
iee. Ticking Time Bomb
e. Duckstruck's Radioimmunoelectrophoresis
novascotinnoutaja, punainen valkoisin merkein
BH vKANS, vPOHJ JVA vFIN, vSWE, vFRA, vGER JVA vFINW-22
ei. Ternen Önfroi
novascotinnoutaja
eii. Pijonasfloo Durtuvas
eie. Heinäsorsan Lento Kaislikossa
ee. Have a Seat My Dear
novascotinnoutaja
eei. Räntäsateenrusko
eee. There's a Lady on Stage
Sisarukset:
uros Unimaan Barking in Berkeley
uros Unimaan Bamboozling in Buckeye
uros Unimaan Beaming In BloomfieldKiitos kuvista © Tom Ek (lisenssi)

Varustekaappi

varustekollaasi
Varusteet © Kreivittären VarusteliikeHoito-ohjeet
- Lenkeille hihna vähintään mukaan, vaikkei olisikaan kiinni.
- Heijastinliivi päälle pihalle kun alkaa hämärtämään, vaikka oltaisiin vain pihassa.
- Ruokitaan kolme kertaa päivässä noin aamuyhdeksältä, kahdelta päivällä ja iltakuudelta.
- Kynsien leikkuu kahden viikon välein.