Lumetupa

Runon Tähdentikitys ktk-kelpoinen, 2 Star Prospect

Runon Tähdentikitys VH23-018-0322 Syntynyt 15.03.2023, Suomi (3-vuotias)
Suomenhevonen, ori Kasvattanut Runoratsut
Punarautias, säkäkorkeus 150cm Omistaja Lumetupa, VRL-14657
Painotukseltaan kouluratsu Koulutukseltaan Helppo A
Kuvat © Cherie (CC BY-NC 2.0) - Tämä on virtuaalihevonen

Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjaisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ympäristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja. Peltojen alla on niittu, apilaäyräinen, halkileikkaama monipolvisen ojan; ja runsaasti antoi se heiniä, ennenkuin joutui laitumeksi kylän karjalle. Muutoin on talolla avaria metsiä, soita ja erämaita, jotka, tämän tilustan ensimmäisen perustajan oivallisen toiminnan kautta, olivat langenneet sille osaksi jo ison-jaon käydessä entisinä aikoina. Silloinpa Jukolan isäntä, pitäen enemmän huolta jälkeentulevainsa edusta kuin omasta parhaastansa, otti vastaan osaksensa kulon polttaman metsän ja sai sillä keinolla seitsemän vertaa enemmän kuin toiset naapurinsa. Mutta kaikki kulovalkean jäljet olivat jo kadonneet hänen piiristänsä ja tuuhea metsä kasvanut sijaan. – Ja tämä on niiden seitsemän veljen koto, joiden elämänvaiheita tässä nyt käyn kertoilemaan.

Veljesten nimet vanhimmasta nuorimpaan ovat: Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero. Ovat heistä Tuomas ja Aapo kaksoispari ja samoin Timo ja Lauri. Juhanin, vanhimman veljen, ikä on kaksikymmentä ja viisi vuotta, mutta Eero, nuorin heistä, on tuskin nähnyt kahdeksantoista auringon kierrosta. Ruumiin vartalo heillä on tukeva ja harteva, pituus kohtalainen, paitsi Eeron, joka vielä on kovin lyhyt. Pisin heistä kaikista on Aapo, ehkä ei suinkaan hartevin. Tämä jälkimmäinen etu ja kunnia on Tuomaan, joka oikein on kuuluisa hartioittensa levyyden tähden. Omituisuus, joka heitä kaikkia yhteisesti merkitsee, on heidän ruskea ihonsa ja kankea, hampunkarvainen tukkansa, jonka karheus etenkin Juhanilla on silmään pistävä.

Heidän isäänsä, joka oli ankaran innokas metsämies, kohtasi hänen parhaassa iässään äkisti surma, kun hän tappeli äkeän karhun kanssa. Molemmat silloin, niin metsän kontio kuin mies, löyttiin kuolleina, toinen toisensa rinnalla maaten verisellä tanterella. Pahoin oli mies haavoitettu, mutta pedonkin sekä kurkku että kylki nähtiin puukon viiltämänä ja hänen rintansa kiväärin tuiman luodin lävistämänä. Niin lopetti päivänsä roteva mies, joka oli kaatanut enemmän kuin viisikymmentä karhua. – Mutta näiden metsäretkiensä kautta löi hän laimin työn ja toimen talossansa, joka vähitellen, ilman esimiehen johtoa, joutui rappiolle. Eivät kyenneet hänen poikansakaan kyntöön ja kylvöön; sillä olivatpa he perineet isältänsä saman voimallisen innon metsä-otusten pyyntöön. He rakentelivat satimia, loukkuja, ansaita ja teerentarhoja surmaksi linnuille ja jäniksille. Niin viettivät he poikuutensa ajat, kunnes rupesivat käsittelemään tuliluikkua ja rohkenivat lähestyä otsoa korvessa.

Sukutaulu

3-polvinen
i. Helmiahon Tuikkien Horisonttiin
sph, prt, 144cm
KTK-II, SV-I
ii. Ch Vuornan Tuutunen
sph, prt, 143cm
KTK-II, SV-I
iii. Kalevankarhu
KRJ-I, ERJ-I, SLA-II
iie. Tuulentuutima
KTK-III
ie. Helmiahon Kaamoskeiju
sph, prt, 140cm
KTK-II
iei. Rimero
iee. Kaamosvanilja
KTK-II, SLA-I, KRJ-I
e. Helmiahon Viola
sh, rt, 156cm
KTK-II, SV-I
ei. Ch Vuornan Revontulihaltia
sh, prt, 170cm
KTK-II, SV-I
eii. VIR MVA Ch Revolverivelho
KTK-I, VVJ-I, KRJ-I, SLA-I
eie. Puuteripilvetär
KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I
ee. Haavelaakson Violiina
sh, rt, 161cm
KTK-III
eei. VIR MVA Ch Vinsentti
KTK-II
eee. Nektariina
KTK-III, KRJ-II
Jälkeläiset
Ei jälkeläisiä

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus (KRJ), sijoituksia 0/40
00.00.0000 - Talli, Luokk A : 0/00
ULKOASUN KUVAT © VAPAASTI BY AK & RAWPIXEL

ULKOASUN TOTEUTUS © NIKKI
LUMETUPA ON VIRTUAALITALLI

Runon Tähdentikitys ON VIRTUAALIHEVONEN