Lämpimästi tervetuloa

Pähkinälaakson ratsutila oli ihka ensimmäisen perustamani virtuaalitallin nimi. Olimme juuri käsitelleet historian tunnilla 12. elokuuta 1323 solmittua Pähkinäsaaren rauhaa, josta Pähkinälaakson ratsutilakin sitten lopulta muotoutui. Tallissa kasvatettiin sen elinaikana huimat kaksi kasvattia, yksi suomenhevonen ja yksi suomalainen puoliverinen. Jossain vaiheessa Pähkinälaakso toimi myyntitallina, jolloin eteenpäin lähti suomenhevosori Hukkaajan Poika. Muistan kuinka olin ylpeä tästä kolmikosta! Se oli vasta virtuaalihevosten maailmaan löytäneelle 12-vuotiaalle hevostytölle iso juttu, mutta nykyään en voi muuta sano, kuin että oi kun sitä olisikin tiennyt mitä on vielä tulossa.

Nykyään, melkein kaksi vuotta myöhemmin, Pähkinälaakson itselleni rakas muisto herätetään henkiin. Samalla kun kaikki muuttuu uudeksi, muistutan itselleni, mistä tämä kaikki lähti. Nykyään emme toimi myyntitallina tai kasvata suomalaisia puoliverisiä, mutta suomenhevoset säilyvät. Jatkamme suomenhevosten jalostusta, kuten kaksi vuotta takaperin, mutta entistä suuremmalla kokemuksella ja tietämyksellä. Pähkinälaaksossa tahdon palata siihen rentouteen ja hupiin, mitä tämä harrastus toi tullessaan alkuaikoinaan. Emme siis tavoittele kuuta taivaalta. Elämme rauhallista elämää upeiden kansallishevostemme kanssa nautiskellen ja nostalgisoiden.

Tallin omistavat ruotsalaissyntyiset veljekset Svante ja Hampus. Kahden vuoden ikäerolla höystetyt veljekset päätyivät Suomeen aluksi vain matkailuaikeissa, mutta molemmat tykästyivät maahan ja vierähti puolisen vuotta, kun veljekset olivat jälleen Suomessa, mutta nyt heillä oli oma tontti jossakin Suomen perukoilla keskellä metsää. Miksi sitten suomenhevoset? Jos kaksikolta kysyisi molemmat vain hieroisivat virnistäen päitään ja kohauttaisivat olkiaan. Ei kenelläkään ole mitään tietoa, että miksi juuri suomenhevoset. Ne vain kolahtivat Hampukseen ja Svanteen, tiedä sitten oliko syy se hyvin klassinen luonne; rehellinen, helposti käsiteltävä, tottelevainen ja työmotivoitunut.

Svante & Hampus Ahrné

VRL-14657 - knipse.virtuaali@outlook.com